Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Iedereen kan stemmen!

  Inwoners van buitenlandse afkomst kunnen zich als kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen laten inschrijven!

  Of je nu afkomstig bent uit een Europese lidstaat of uit een land buiten de EU komt: je kunt jezelf UITERLIJK TOT 31 JULI 2024 inschrijven als kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  TE VERVULLEN VOORWAARDEN
   

  • op de dag van de verkiezingen minstens 18 jaar oud zijn (16 jaar voor Europese verkiezingen); 
  • burgerlijke en politieke rechten genieten;
  • uiterlijk op de dag waarop de kiezerslijst werd opgemaakt in het bevolkingsregister van een Belgische gemeente staan ingeschreven;
  • gedurende vijf jaar vóór de indiening van de aanvraag ononderbroken in België hebben verbleven;
  • ingeschreven zijn op de kiezerslijst van de gemeente waar hij of zij woont en zich ertoe verbinden de Grondwet, de wetten van het Belgische volk en het Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden naleven online of offline.

  Deze downloadbare formulieren zijn gratis verkrijgbaar bij het gemeentebestuur. Ze moeten volledig worden ingevuld en kunnen zonder afspraak afgegeven worden aan het loket van de bevolkingsdienst.

  Voor meer informatie kun je terecht op deze pagina (ook Engelse versie beschikbaar).

   

 • Nieuw: Gids voor Dierenwelzijn

  Hoe adopteer je een dier onder de best mogelijke omstandigheden? Waar kun je je hond los laten lopen? Wat moet je doen als je een gewond of ziek wild dier vindt? Aan wie kun je je hond of kat toevertrouwen op vakantie? En welke premies zijn er voor het identificeren of steriliseren?

   

  De antwoorden op deze en vele andere vragen kun je terugvinden in de Gids voor Dierenwelzijn van de diervriendelijke gemeente Elsene. 
  Je kunt hier een digitaal exemplaar van deze gids downloaden.

 • Uitrol van glasvezel

  Net als in andere Brusselse gemeenten is een nieuwe telecomoperator momenteel bezig om glasvezel uit te rollen in Elsene, en gaat daarbij te werk door op bepaalde voorgevels technische apparatuur (kabels, behuizingen) te plaatsen. 🏤🏣🏩 

  Nadat jullie een informatieflyer van deze operator in de bus hebben ontvangen, hebben jullie ons massaal aangeschreven. 👉 Om met name gevels die architecturaal van belang zijn in hun oorspronkelijke staat behouden of van buiten werden geïsoleerd te beschermen, kunnen gebouweigenaren hun onenigheid kenbaar maken bij de operator, om die er zo toe te bewegen voor EEN ANDERE TECHNISCHE OPLOSSING te kiezen (bijvoorbeeld door glasvezel onder het voetpad en niet over de gevel te laten lopen). 

  In deze context stelt de gemeente aan haar inwo·o·n·st·ers een standaardbrief ter beschikking die zij aan operatoren kunnen sturen om bezwaar aan te tekenen tegen eventuele werken aan de gevel van hun goed.

  Wil je de operator aanschrijven? Download de standaardbrief dan hier en stuur die naar het e-mailadres dat zich op de flyer bevindt: care@digi-belgium.be 

  Als je deze stap doeltreffender wilt maken, vergeet dan niet om het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) (klachtenbeheer@bipt.be) en de gemeente in cc te zetten bij verzending van je brief: espace.public@ixelles.brussels

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

De papieren jurken van Isabelle de Borchgrave

In haar atelier, een oase van rust niet ver van het Flageyplein, werkt de internationaal gerenommeerde kunstenares aan kartonnen sculpturen en maakt zij uit papier jurken, accessoires en vouwschilderijen. Isabelle de Borchgrave zou Elsene voor geen goud met Parijs of New York inruilen!

agenda

Autres activités...

Facebook

Passer Facebook

Twitter

Passer Twitter

Instagram

Passer Instragram

Vidéos