Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Covid19 steunmaatregelen

Call Center

Call center : 0800.35.058

Web-TV

Web TV

Actualiteit

Brussel Mobiliteit heeft je nodig!

Brussel Mobiliteit zal in het najaar van 2021 twee afzonderlijke enquêtes houden:

  • Analyse van de perceptie van mobiliteit en verkeersveiligheid: een tevredenheidsonderzoek over het huidige mobiliteitsaanbod (mobiliteitsbarometer)
  • Analyse van het mobiliteitsgedrag (reis-enquête)

De Mobiliteitsbarometer zal het mogelijk maken om bij de gebruikers van het mobiliteitsaanbod van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (inwoners en pendelaars) na te gaan hoe zij de mobiliteit en de verkeersveiligheid ervaren: kwaliteit van het gebruik van de voetpaden, frequentie van het openbaar vervoer, gevoel van veiligheid met betrekking tot het risico op ongevallen, regelmaat van de reistijden, enz. De enquête wordt uitgevoerd in de maanden september en oktober 2021.

De Reis-enquête stelt ons in staat alle gegevens te verzamelen die nodig zijn om veranderingen in het mobiliteitsgedrag te volgen. Het gaat om alle vervoerswijzen en alle verplaatsingsredenen (werk, vrije tijd, enz.) en maakt het mogelijk "modale aandelen" te meten: welk percentage van de bevolking reist te voet, voor welk type verplaatsing, enz. Dit onderzoek begint in oktober 2021 en zal 1 jaar duren. 

Een representatieve steekproef van burgers, willekeurig geselecteerd uit het nationale register, zal worden gevraagd naar hun huishoudkenmerken, hun mobiliteitsgewoonten. Zij zullen eerst per post worden uitgenodigd en vervolgens door een interviewer worden benaderd. Hou je ogen open, misschien ben jij het wel!


 

Meer info...

Gemeentelijk mobiel containerpark  

Naast de mobiele Recypark-dagen biedt de gemeente een nieuwe gratis gemeentelijke dienst aan om grofvuil op te ruimen.

De gemeentelijke mobiele containerparken worden georganiseerd gedurende 5 dagen, van 10 tot 15 uur.

Mis de volgende actie niet die zal plaatsvinden in de F. Roffiaenstraat op 25 september en in de Maesstraat op 20 november!

Burgerenquête verkeersonveiligheid

Om beter te begrijpen hoe verkeersonveiligheid door de bevolking wordt ervaren, en om een ​​maatschappelijk debat over verkeersveiligheid op gang te brengen, organiseren de FOD Mobiliteit en Vervoer en Vias institute een grote burgerenquête.
      
Klik onderstaande link om deel te nemen !

Meer info...

Nationale rouw

Vandaag, dinsdag 20 juli, brengt het college van burgemeester en schepenen samen met het gemeentebestuur hulde aan de slachtoffers van de overstromingen en hun familie. Dit gezamenlijke herdenkingsmoment kadert binnen de dag van nationale rouw die de federale regering heeft afgekondigd en zal plaatsvinden op het Fernand Cocqplein om precies 12 uur 's middags.

Dieren in de Stad

Dit is de grote terugkeer van het evenement "Dieren in de Stad" na de door Covid geannuleerde editie van 2020. 

Twee vernieuwingen in 2021:

1. De plaats: de kapel van Boondaal, Oude-Lindesquare (vroeger werd het evenement in Flagey gehouden). Deze decentralisatie laat ons het nabijgelegen "Roddelbos" ontdekken, een van de eerste en belangrijkste vrije ruimtes voor honden in de regio.

2. Een tentoonstelling van werken van de eerste wedstrijd voor dierenkunst in Elsene."Dieren in de Stad" is het essentiële evenement dat dierenbeschermingsorganisaties samenbrengt, maar ook andere actoren die zich inzetten voor dieren en biodiversiteit in de stad.

Aanstaande zondag 27 juni zijn er vanaf 11 uur en de hele dag door op het Oude-Lindesquare een reeks evenementen, workshops en ontmoetingen. Ook dit jaar zal de nadruk liggen op het belang en de rol van dieren in de stad, of het nu gaat om huisdieren of wilde dieren.

Op het programma: hondenopleiding en vrijheid voor honden met een bezoek aan het Roddelbos (11.30u en 14.00u), het maken van nestkastjes en insectenhotels, de voeding en sterilisatie van katten, en vele andere interessante activiteiten.

De Koninklijke Belgische Liga voor de Bescherming van Vogels, Leefmilieu Brussel, vrijwilligers en liefhebbers zullen aanwezig zijn om het thema van de stedelijke en wilde fauna te bespreken.De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking van de eerste wedstrijd voor dierenkunst in Elsene in de kapel van Boondael, het culturele hoogtepunt van deze editie van 2021, in aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars. 

Meer info...

Meer actualiteit...

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Facebook

Facebook overslaan

Agenda

KULT XL Ateliers: openingstentoonstelling

Van woensdag 22 september tot zondag 26 september 2021

KULT XL Ateliers is gewijd aan hedendaagse beeldende kunst, met een tentoonstellingsruimte en kunstenaarsateliers in het hart van de Europese wijk. De zaal is sinds 28 augustus 2021 open voor het publiek.

Bezoek de openingstentoonstelling 'KULT XL Ateliers' en ontdek meer over deze nieuwe culturele plek en de buurt!

Meer info...

Feed U - See U biomarkt

Van donderdag 23 september tot donderdag 25 november 2021

See U verwelkomt je elke donderdag van 16 tot 19 uur in de voormalige Manège voor jouw lokale overdekte biomarkt!  Op de "Feed U"-markt kan je niet enkel je boodschappen doen, het is ook een gezellige plek waar je mensen uit jouw buurt kan ontmoeten en kennis kan maken met de residenten van See U.

Meer info...

Pars pro toto

Van donderdag 23 september tot zaterdag 30 oktober 2021

De Beierse kunstenares Silvia Hatzl presenteert haar nieuwe tentoonstelling "Pars pro toto" in het uitzonderlijke kader van de Chapelle de Boondael: een stoet van zestig kleine of reusachtige textielsculpturen gemaakt van organische elementen - zijde, papier, katoen, vlees, ingewanden, as, natuurlijke pigmenten.

Meer info...

Ontmoeting met Laurence Brogniez & Tatiana Debroux

Op donderdag 23 september 2021

Ontmoet Laurence Brogniez en Tatiana Debroux, onderzoeksters en professoren van de Université Libre de Bruxelles. Gepassioneerd door kunstenaarsateliers, hebben ze beiden bijgedragen aan het historische luik van de openingstentoonstelling "KULT XL Ateliers".

Meer info...

Gemeentelijke mobiele-containerparkdagen!

Van zaterdag 25 september tot zaterdag 20 november 2021

Naast de mobiele-containerparkdagen stelt de gemeente u een nieuwe dienst voor om uw grofvuil te verwijderen !

De gemeentelijke mobiele-containerparkdagen worden tijdens 5 dagen georganiseerd, telkens van 10 u tot 15u.

Mis de volgende edities op 25 septembe in de Roffiaenstraat, en op de 20 november in de Maesstraat niet!

Meer info...

Speakers Corner

Op zondag 26 september 2021

Kom naar de Speakers Corner! Laat je horen, of kom luisteren.

Meer info...

Construction elucubration

Op zaterdag 2 oktober 2021

Aan de hand van grote Legoblokjes brengen de kunstenaars gebouwen, dieren en voorwerpen tot leven. Deze straatvoorstelling combineert circus en theater, tast de grenzen van het evenwicht af en nodigt ons uit om anders te denken.
Een voorstelling van Cocasse Compagnie.

Meer info...

Heel-huids

Op zondag 3 oktober 2021

Voor jonge kinderen behoren huid en haar tot de dagelijkse ontdekkingen rond ik en jij. Mijn arm is bruin, en die van jou? Ik heb blonde staartjes, en jij?

In deze voorstelling vloeien beide werelden moeiteloos in elkaar over, en worden jong en oud ingepakt door een wereld van verrassende dans en sterke beelden.

Vanaf 2,5 jaar oud

Meer info...

Dis maman, c'est quoi qu'on mange?

Op woensdag 6 oktober 2021

Odile, de kleindochter van een boer, is nu een stadsbobobo die geen aardappel kan poten. Zij is gepassioneerd door koken en vraagt zich elke dag af hoe haar huishoudmand eruit ziet. Gesticulated conference door Odile Ramelot in het kader van het festival "Nourrir Bruxelles

Meer info...

'Lisières' & 'Ici un paysage'

Van donderdag 7 oktober tot zondag 24 oktober 2021

Schrijfster Aliénor Debrocq verwoordt de gevoelens en inspiratie achter de landschapsfoto's die Philippe Mailleux heeft vastgelegd tijdens zijn ronddwalingen in de stad en de natuur.

Meer info...

Meer activiteiten...

Twitter

Twitter overslaan

Laatste veranderingen

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

Start van Sun Trip

Kaart