Menu overslaan

Look @ Matonge

Animaties

De Matongewijk staat al jaar en dag bekend als een smeltkroes van culturen en activiteiten, waardoor het een ware hotspot is voor sociaaleconomische en culturele dynamiek.  Matonge is het bewijs van diversiteit in actie, met een levendig netwerk van handelaars, kunstruimtes en sociale ontmoetingsplaatsen, allemaal gevormd door verschillende gemeenschappen die samen een unieke en grensoverschrijdende aantrekkingskracht creëren. 

Net die aspecten zetten we op 29 juni extra in de kijker. Het is een wijkfestival voor en door de wijk, die massaal reageerde op de projectoproep om deze magische dag samen te programmeren. 

Verwacht een uitgebreid programma boordevol culturele hoogtepunten: filmvertoningen, tentoonstellingen, rondleidingen, concerten, dansvoorstellingen, workshops, crea-ateliers en nog veel meer. Een perfecte familie-uitstap ook, want in de autovrije straten kunnen kinderen volop ravotten en hun creatieve zelf naar boven laten komen. Ambiance en activiteiten kleuren de straten en dan hadden we het nog niet over alle lokale cafés en restaurants die hun beste kruiden bovenhalen. Het wordt een dag vol entertainment en inspirerende ontmoetingen die je niet wilt missen, en dit op een toegankelijke en inclusieve manier georganiseerd.


Praktische info

Op zaterdag 29 juni 2024 van 12u tot 23u

culture@ixelles.brussels
025156463