elsene.be

Tentoonstellingen

Thierry Bontridder, Fragments déployés
Thierry Bontridder, Fragments déployés

Thierry Bontridder, Fragments déployés

Thierry Bontridder is een bijzondere artiest die een grote materiaalkennis combineert met een poëtische gevoeligheid in monumentale sculpturen waarin licht en beweging elkaar ontmoeten. Met de precisie van een ingenieur of horlogemaker voegt hij hout, koper, glas titanium en staal samen, materialen die vooraf bewerkt, gevormd en gekalibreerd zijn.

Naast zijn studie tot beeldhouwer volgde de kunstenaar ook een opleiding hedendaags juweelontwerp aan het Institut de la Parure et de la Bijouterie de Bruxelles waar hij sinds 1998 ook lesgeeft. Zijn werken worden voorgesteld in vele collecties en hij maakte enkele monumentale werken die werden geïntegreerd in de openbare ruimte, zoals in metrostation Delacroix in Brussel, op de rotondes in Aarlen en Marche-en-Famenne en op de luchthaven van Zaventem.

www.bontridder.eu

Fragments déployés
Bontridder vond zijn inspiratie voor de installatie in de Kapel van Boondaal tijdens een reflectie over het labyrint. De kunstenaar toont een fragment van een unicursaal doolhof. De weg, van ingang tot middelpunt, loopt niet dood, maar leidt naar een innerlijke "kamer" die bestemd is om degene die zich er wil "vinden" te verwelkomen. Als bij een inwijdingstocht ervaart de bezoeker van het labyrint de ruimte en stemt hij al dan niet toe om zich te verplaatsen met een vooruitgaande beweging, terugkeer, beslissing, aarzeling, dwaling, ontdekking...


Praktische info

Erreur : le mois doit être entre 1 et 12