Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Podiumkunsten

Culturele heropening
Culturele heropening

Culturele heropening

Laat ons samen het nieuwe culturele seizoen in Elsene vieren! Start op vrijdagavond in de Boondaalwijk met een danswandeling op het ritme van lindy hop en een indiepopconcert van Gabrielle Verleyen in de Kapel van Boondaal. 


Doe op zaterdag je boodschappen op de cultuurmarkt langs de Vijvers, ontmoet de Elsense partners en geniet van de talrijke voorstellingen en animaties. Vergeet ook niet langs de culturele plekken in Elsene te gaan: zij openen de hele dag hun deuren met voorstellingen en activiteiten! Alles gratis, en voor iedereen toegangelijk.


PROGRAMMA


17.09 – 


Boondaalwijk - Oude-Lindesquare


18:00 RHYTHMANIA (swing jazz – lindy hop)


participatieve dansvoorstelling


Het multiculturele collectief Rhythmania nodigt u uit om terug te gaan naar de oorsprong van alle huidige dansen: jazz! Zes dansers en twee muzikanten met communicatieve vreugde zullen u in vervoering brengen tijdens deze feestelijke wandeling door de wijk. Wil je wat lindy hop, charleston of swing steps ontdekken? Rhythmania zal het je leren!


Reservatie: cultuur@elsene.brussels / 02 515 64 63


20:30 GABRIELLE VERLEYEN (indie pop) 


Concert


Gabrielle Verleyen stelt een universum voor dat zich bevindt op het kruispunt van nostalgie en hoop, waarbij ze eenvoudige ritornelli en esthetisch onderzoek combineert, en daarmee past in een folktraditie met accenten uit de wereldmuziek en indie-pop.


Reservatie: cultuur@elsene.brussels / 02 515 64 63


18.09 – 


VIJVERS VAN ELSENE - Général de Gaullelaan


10:30-18:00 : Cultuurmarkt


Maak kennis met de culturele partners van Elsene en kies uit een gevarieerd en kwaliteitsvol aanbod. Bezoek de stands en ontdek de vele activiteiten die de partners in petto hebben: spelletjes, verhalen voorlezen, paaldansen, vervormende spiegels...


Met : ABCD; Arts et Publics; Biblio XL; Bibliotheek Sans Souci; Le Boson; Clap Education; Europees Parlement; Flagey; GC Elzenhof; Kuumba; La Maison qui chante; Kindermuseum; Muziekpublique; Pole Dance Belgium; Le Rideau de Bruxelles; Théâtre de la Flûte enchantée; Théâtre Marni; Théâtre de la Toison d’Or; Théâtre Varia; SEE U; Dienst Cultuur Elsene


 


10:30-18:00 – Kiosk Up


Artiesten, acteurs en dansers staan de hele dag op het podium. De kans om geweldige ontdekkingen te doen!


 


11:00: Far Fare X – fanfare


De vijf muzikanten van Far Fare X improviseren en reizen van dub naar akoestische reggae, via Balkanmuziek, bossaritmes en musette. Percussie, bas, accordeon en koperblazers: iets om je zaterdagochtend mee op te vrolijken!


 


16:00 : Jump Cut - Double Take Cinematic Circus


circus & trampoline


Een koppel, een sofa, een liefdesverhaal... Een circusvoorstelling die je bekijkt als een film. Met een combinatie van acrobatiek, trampoline, Chinese mast en luchthoepel, voert Jump Cut ons met finesse en poëzie mee in het leven en de droomreizen van twee geliefden.


 


ELDERS IN ELSENE


10:00 + 11:00 : L’heure du conte – Biblio XL –Mercelistraat 19


Voorleesuurtje in het Frans


10:00 : 0-3 jaar  – 11:00: 4-7 jaar


 


10:00-14:00 : Croissant & Compliment – Bib Sans Souci –Sans Soucistraat 131


Stap uit bed en ga naar de Bib Sans Souci voor een croissant, een compliment en om het activiteitenprogramma van de Nederlandstalige bibliotheek in Elsene te ontdekken. Een warm welkom gegarandeerd!


 


10:30 : Les samedis du ciné – Cinéma Vendôme - Waversesteenweg 18


2 parallelle bioscoopsessies, waarbij kinderen (> 5 jaar) apart van volwassenen een film bekijken, in 2 verschillende zalen van het Cinéma Vendôme.


2,5€/pers.


samedisducine.be - info@samedisducine.be10:30 + 16:00: La mer -  Théâtre Mercelis – Mercelisstraat 13


tonnel voor jong publiek


3-10 jaar –zonder woord


Reservatie : cultuur@elsene.brussels / 02 515 64 63


Een verwilderde tuin met een schattige bewaker uit plaaster. Een plek waar we getuige zijn van de ontmoeting tussen een tuinkabouter en een rat. Uit deze ‘tête-à-tête’ ontstaat een levendige, duurzame vriendschap, die leidt naar avontuur. Tussen de bloempotten komt hun avontuur tot leven, de golven, de stormen, de eilanden, de zee.


 


11:00 & 14:00 : Salsa  - Centre Malinard - kleine Malibranstraat 14


workshop door Tatiana Galibus


Open voor iedereen


Inschrijving : orfeo@orfeoart.com


Een project van Orfeoart.


 


11:00-18:00 : « KULT XL Ateliers » - expo –Wiertzstraat 23


Openingstentoonstelling


KULT XL Ateliers is gewijd aan hedendaagse beeldende kunst en bestaat uit een nieuwe tentoonstellingsruimte en ateliers voor kunstenaars. De openingstentoonstelling, die tot 26 september loopt, stelt het project voor, de relatie met de wijk en het netwerk van opkomende ateliers in de wijk Elsene. Het schetst ook een beeld van de kunstenaars in residentie.


 


Vertelwandeling 


Cultuurmarkt  -> -> Bib Sans Souci


voor gezinnen - NL (+FR)


Een gezinswandeling om Elsene met andere ogen te ontdekken. Van de caravan op de culturele markt tot de Bib Sans Souci, verhalen en verrassende plekken volgen elkaar op. Bij aankomst in de Bib is er een creatieve workshop gepland. Hoofdtaal: Nederlands, Franstaligen welkom!


 


15:00: Enlivrez-vous – circus – hof Biblio XL - Mercelisstraat 19


Compagnie du Contrevent - van & met Anaël Chaval, Antoine Isnard-Dupuy


Reservatie : culture@ixelles.brussels / 02 515 64 63


Speel je soms met woorden? Ze jongleren met boeken! Twee humoristische artiesten wisselen sessies van gretig of geconcentreerd lezen af met scènes van jaloezie, dansen, springen en jongleren. Boeken zijn een voorwendsel, een werktuig, een voorwerp van liefde en lust. Dus laten we ons met met hen bezighouden!


 


SEE U Open deur - SEE U - Fritz Toussaint 8


Tentoonstellingen, concerten, workshops voor kinderen, live painting, radio…


 


ENTRACTE ! – Théâtre Varia –Scepterstraat 78


Tentoonstelling Delphine Bibet & Michel Boudru


Foto's en films gemaakt tijdens de lockdown door acteurs in hun huizen. De humoristische ensceneringen herinneren ons eraan dat kunstenaar zijn een manier van leven is, een werk van elk moment.


Praktische info

Erreur : le mois doit être entre 1 et 12