Menu overslaan

Elsene en Europa

Elsene ligt in het hart van Europa. Verschillende gebouwen van het Europees Parlement liggen dan ook op het grondgebied van Elsene en een derde van haar inwoners zijn niet-Belgische Europeanen. We zetten ons dagelijks in om bruggen te bouwen tussen Europa, haar instellingen en haar inwoners.

De gemeente beschikt over een cel Europese Zaken die belast is met het verstrekken van informatie aan alle inwoners, Europeaan en niet-Europeaan, over Europa en over de evenementen van de Adviesraad voor Europese Zaken.

Binnen de dienst Bevolking volgen de medewerkers ook de aanvragen van Europese ambtenaren op en van alle vragen met betrekking tot de Europese identiteitskaart.

Handige websites

Commissariaat voor Europa en de Internationale Organisaties (CEIO)

Het CEIO is de bevoorrechte publieke gesprekspartner van alle organisaties die zich in Brussel hebben gevestigd: de Europese instellingen, met duizenden personeelsleden en tientallen gebouwen geconcentreerd op enkele Brusselse sites, internationale organisaties, ambassades en diplomatieke missies, maar ook de regionale en lokale vertegenwoordigingen verspreid over het gewestelijk grondgebied.

Nieuw in Brussel? Het dynamische en meertalige team van de Expat Welcome Desk (EWD) van het CEIO helpt u gratis met al uw vragen of problemen van praktische of administratieve aard in het kader van uw vestiging in het gewest.

Commissariaat voor Europa en de Internationale Organisaties (CEIO)
Oudergemlaan 63 - 1040 Brussel
Tel. 02.430.66.00
E-mail : info at commissioner point brussels
Website : www.commissioner.brussels

Zie ook: Adviesraad voor Europese zaken

Laatste verandering: 2022-01-20 14:09:17