Menu overslaan

Tolerantiezones

In aanvulling op het gemeentelijk parkeerplan heeft de gemeente ook parkeerakkoorden gesloten met de omliggende gemeenten. Dankzij deze tolerantieakkoorden kunnen inwoners makkelijker parkeren aan beide kanten van de grenzen met Ukkel, Brussel, Etterbeek, Vorst en Sint-Gillis. Een systeem met speciale bewonerskaarten garandeert dat er aan beide kanten van de gemeentegrenzen optimaal gecontroleerd kan worden.

Concreet kan elke inwoner van een zone waar het tolerantieakkoord geldt, een speciale parkeerkaart aanvragen die geldig is in de overeenkomende parkeersectoren (west, noord, zuid) en ook in de tolerantiezone, zonder zich zorgen te hoeven maken om de gemeentegrenzen.

De procedure om een parkeerkaart aan te vragen, blijft dezelfde. Inwoners die al een geldige kaart hebben, kunnen daarmee naar Parking.brussels gaan om de kaart gratis om te wisselen voor een nieuw exemplaar dat ook geldig is in de tolerantiezone.

Op dit stratenplan kun je meteen nakijken of je woning in een zone ligt waar een tolerantieakkoord van kracht is.

De details over de werking van de tolerantiezones zijn vastgelegd in een reglement dat werd goedgekeurd door de gemeenteraad. De akkoorden zijn enkel van toepassing waar het parkeren geregeld is in beide gemeentes en aan beide zijden van de gemeentegrens.

Het plan downloaden

Laatste verandering: 2019-03-27 11:28:56