Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Alerte

Ben je op zoek naar een bedrijfsvoertuig of -machine?

De gemeenteraad van Elsene heeft zojuist zijn toestemming gegeven aan een verkoop van afgedankte voertuigen. In totaal worden 18 voertuigen (auto's, bestelwagens, vrachtwagens, verhuiswagens, kraanwagens, veegmachines, aanhangwagens, tractoren, grasmaaiers, compressoren en hogedrukreinigers) van de gemeente te koop aangeboden. Vind foto's en specificaties van elke machine en elk voertuig en de benodigde documenten om een bod uit te brengen via de onderstaande link.

Het inschrijvingsformulier moet worden ingevuld en gemaild naar de Vervoersdienst op het volgende adres anthony.abbeloos@ixelles.brussels.

Technische documenten, foto's en andere aanvullende documenten kunnen op verzoek worden verkregen via bovenstaand e-mailadres  
Als dit niet mogelijk is via e-mail, kunnen schriftelijke offertes ook per post (per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs) worden toegezonden aan het Gemeentebestuur - Vervoersdienst - Elsensesteenweg, 168, 1050 Brussel. 

De uiterste datum voor de indiening van de offertes is maandag 18 december 2023 om 15.59 uur.

Actualiteit

 • Openbaar onderzoek naar de voorbereiding van het bestemmingsplan "VARDA"

  Van 27 november tot 27 december 2023 vindt het openbaar onderzoek plaats voor het bijzondere bestemmingsplan (BBP) met milieueffectrapport (MER) voor de site "Varda".

  Het dossier kan hier worden geraadpleegd. Een bijzonder bestemmingsplan (BBP) is een gemeentelijk planningsinstrument dat de belangrijkste stedenbouwkundige richtlijnen vastlegt voor de ontwikkeling van een huizenblok of wijk. Het ontwerp van het BBP voor Varda, dat momenteel wordt onderzocht, regelt het grondgebruik van het gebied dat wordt begrensd door de Bosvoordse Steenweg, de Ernottestraat en spoorlijn 26. Het legt de toegestane stedelijke functies vast (woningen, enz.). Het bepaalt de toegestane stedelijke functies (voorzieningen, groene ruimten, enz.) en de toegestane afmetingen en indelingen van de gebouwen die bedoeld zijn om deze functies te huisvesten. De milieueffecten van het door het BBP ontwikkelde programma zijn beoordeeld in een milieueffectrapport (MER). 

  Meer info...

 • PHISHING-ALERT!

  Je hebt misschien een e-mail ontvangen van de gemeente Elsene waarin staat dat het bankrekeningnummer is gewijzigd. Het is duidelijk een grove vervalsing.

  Het doel van de oplichters is om de belasting die je verschuldigd bent aan de gemeente Elsene door te sluizen naar hun eigen rekening.

  Antwoord vooral niet op dit soort brieven.

 • Mededeling van algemeen belang

  🗣 Naar aanleiding van de schietpartij die Brussel gisteren opschrikte en de neutralisatie van de verdachte vanochtend door de politiediensten, wordt door de gemeente Elsene hier meegedeeld wat de premier en de minister van Binnenlandse Zaken als maatregelen en aanbevelingen hebben aangekondigd:

  ⏺ in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft dreigingsniveau 4 gehandhaafd, en ook de federale fase blijft van kracht;
  ⏺ er is verhoogde waakzaamheid geboden aan de politiediensten in heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  ⏺ voor de Zweedse belangen in België is verzocht om specifieke maatregelen;
  ⏺ tot slot worden alle Brusselaars gevraagd om in het licht van de situatie eveneens waakzaam te zijn.

  Uiteraard zijn deze feiten wederom bijzonder schokkend. De gebeurtenissen baren zorgen en creëren een gevoel van onveiligheid, wat heel begrijpelijk is. In dit stadium worden op gemeentelijk niveau geen specifieke maatregelen verwacht, behalve verhoogde waakzaamheid. De Franstalige scholen blijven open en het openbaar vervoer rijdt zoals gewoonlijk.

  De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis, heeft de politiediensten gevraagd de grootste waakzaamheid aan de dag te leggen.

  Wij laten jullie het zo snel mogelijk weten als specifieke maatregelen zouden moeten worden genomen.

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

Alchème valt in de prijzen

Gefeliciteerd! De Elsense zangeres Alchème - te zien in het maart-aprilnummer 2023 van Info Elsene - heeft de Prix Coup de Coeur gekregen van de Académie Charles Cros voor haar debuutalbum "Sous ma peau". Ze geeft een concert in Brussel op vrijdag 13 oktober in Espace Magh.

agenda

Autres activités...

Facebook

Passer Facebook

Twitter

Passer Twitter

Instagram

Passer Instragram

Vidéos