Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Mijn gevel lust geen glasvezel

  Net als in andere Brusselse gemeenten wil een nieuwe telecomoperator glasvezel installeren in Elsene, en gaat daarbij te werk door op bepaalde voorgevels technische apparatuur (kabels, behuizingen) aan te brengen.

  Gezien de vele reacties die we van jullie hebben binnengekregen, is de komst van deze operator niet onopgemerkt voorbijgegaan. Gebouweigenaren kunnen hun onenigheid daarom kenbaar maken bij de operator, om die ertoe te bewegen voor EEN ANDERE TECHNISCHE OPLOSSING te kiezen (bijvoorbeeld door de glasvezel onder het voetpad en niet over de gevel te laten lopen). Zo kunnen met name gevels die architecturaal van belang zijn in hun oorspronkelijke staat worden behouden.

  In deze context stelt de gemeente aan haar inwo·o·n·st·ers een standaardbrief ter beschikking die zij aan operatoren kunnen sturen om bezwaar aan te tekenen tegen eventuele werken aan de gevel van hun goed.

  Wil je een brief richten aan de operator? Download de standaardbrief dan hier. Voor Digi : care@digi-belgium.be

  Als je deze stap doeltreffender wilt maken, vergeet dan niet om de gemeente in cc te zetten bij verzending van je brief: espace.public@ixelles.brussels

 • Gezocht: archieven over de bevrijding

  Op de tachtigste verjaardag van de bevrijding van de hoofdstad organiseert de dienst Erfgoed van Elsene een kleine tentoonstelling voor bezoekers. We zijn op zoek naar archieven van onze gemeente (oude foto's, voorwerpen, ansichtkaarten, brieven, kranten, notitieboekjes, enz.) die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijding op 3 september 1944.

  Heb je interessante archieven die niet eerder het daglicht zagen? Neem dan voor 1 juni 2024 contact op met de afdeling Erfgoed: erfgoed@elsene.brussels

  Als je wil, kunnen we je schatten opslaan in een gemeentelijk archief of ze inscannen en ze meteen teruggeven.

 • Fresco-feest!

  Kom op 3 april 2024 van 18u tot 21u naar de Viaductstraat 14 om het Klimaatfresco te ontdekken!

  Op het programma: een speelse workshop voor iedereen vanaf 14 jaar om de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering te bespreken en in kaart te brengen. Aan het einde van de bijeenkomst kunnen we onze gevoelens en indrukken na de workshop delen onder het genot van een hapje en drankje. 

  Inschrijven is gratis en verplicht. Schrijf je hier in

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

De terugkeer van François Schuiten

"Het was tijd voor mijn wandeling en ik zag hem niet. Hij moet toch ergens op me wachten...". Met het tekenen van Jim, zijn onlangs overleden hond, heeft François Schuiten in de stripkunst opnieuw een manier gevonden om de leegte in hem op te vullen en te eren wat hem dierbaar is. Lees ons interview in de Info Elsene van januari-februari.

agenda

Autres activités...

Facebook

Passer Facebook

Twitter

Passer Twitter

Instagram

Passer Instragram

Vidéos