Menu overslaan

Vanavond composteren we... !

Cursussen - Workshops

Door te composteren - collectief of individueel - wil men de natuurlijke hulpbronnen uit onze tuinen en keukens recycleren en zo afval vermijden. Eenmaal gecomposteerd, wordt dit organisch afval een rijke bodemverbeteraar en meststof.

 

Elsene telt al bijna 20 collectieve composteersites, participatieve projecten waarbij we onze buren ontmoeten rond een spade, een zeef en/of een aperitief!

Composteren is één van de antwoorden op het duurzame beheer van bio-afval, maar er zijn nog andere oplossingen: individuele compost of vermicompost maakt het mogelijk deze thuis rechtstreeks te beheren en levert een kostbare voeding voor je tuin, terras of kamerplanten.

 

Er zijn dus veel manieren om ons bioafval te recycleren!  Het is aan ieder van ons om dé oplossing te vinden die het beste past. Om je wegwijs te maken in deze mogelijkheden bieden de gemeente Elsene en WORMS vzw verschillende workshops en conferenties aan waarin deze composteringstechnieken worden voorgesteld.

 

De evenementen op 23 mei, 18 september en 12 oktober gaan over de verschillende composteringstechnieken in het algemeen.  Op 12 juni hebben we het over tuincompost en op 8 juni over vermicompost. Al deze evenementen zijn terug te vinden in de agenda van Elsene.

 

Tot binnenkort!


Praktische info

VIDE
Erreur : le mois doit être entre 1 et 12