Menu overslaan

Flagey-Vijvers : Fietstochten

Cursussen - Workshops

In het kader van het Lokale Mobiliteitscontract Flagey-Vijvers nodigt de gemeente Elsene je uit om een middag op de fiets te springen om de straten van de gemeente te verkennen en het natuurlijke, historische en artistieke erfgoed te ontdekken. Volg van april tot oktober elke eerste zaterdag van de maand onze gids en ontdek Elsene aan de hand van drie verschillende thema's:

OP HET PROGRAMMA

Zaterdag 01/04 (FR) - 14:00 - Elsene Art nouveau en art deco:
In 1893, op de grens van de gemeente Elsene, onlangs geamputeerd door de Louizalaan die haar nu in tweeën deelt, legden Victor Horta en Paul Hankar de laatste hand aan hun respectieve bouwwerken. Het Huis Tassel en het Hankar Huis brachten letterlijk een revolutie teweeg in het Brusselse architectuurlandschap door de art nouveau op de voorgrond te plaatsen. En dit alles op een steenworp afstand van het Flageyplein ... Omdat Elsene in die tijd steeds meer verstedelijkte, werden deze twee gebouwen gevolgd door vele andere die zich onderscheidden door hun stoutmoedigheid, waardoor de art nouveau evolueerde naar art deco. Stap op de fiets en verdiep je in de geschiedenis van de stad terwijl je de prachtige gevels bewondert die deze beroemde architecten ons hebben nagelaten.

Zaterdag 06/05 (FR) en 05/08 (FR/NL) - 14:00 – Elsene in ‘t groen:
Als Brussel bekend staat als de groenste hoofdstad van Europa, dan blijft Elsene niet achter. Ontdek het natuurlijke erfgoed van Elsene: van de grote groene zones rond de vijvers en de Abdij van Ter Kameren tot meer geheime parken zoals het Viaductpark, via oude straatjes met een landelijke uitstraling. Spring in het zadel en volg de gids in de wijken rond het Flageyplein om deze kleine hoekjes waar de natuur haar rechtmatige plaats heeft ingenomen.

Zaterdag 03-06 en 02-09 (FR) - 14:00 - Street Art in Elsene
In Elsene, zoals in veel straten van de hoofdstad, kleurt stadskunst de straten en neemt vele vormen aan: tags, graffiti, stencils, stickers, sculpturen, performances. Ontdek al fietsend de vreemde werken van Bonom, de grote fresco's van de Boondaelsesteenweg, of de meer discrete werken verspreid over de straten van de gemeente en duik in de spannende wereld van de straatkunst!

Inschrijving : https://www.billetweb.fr/ixelles-a-velo


Praktische info

VIDE
Erreur : le mois doit être entre 1 et 12