Menu overslaan

La Mossà

Podiumkunsten

La Mòssa brengt een mix van polyfone en percussieve klanken, gecreëerd door vier vrouwen uit verschillende delen van de wereld. Deze voorstelling doorbreekt stereotypen en mengt eeuwenoude ritmes met eigentijdse composities. De muziek is geworteld in diverse culturen zoals Zuid-Italië, Réunion, Spanje, Occitanie, Zweden, Venezuela en Puglia. De krachtige alchemie van menselijke stemmen en instrumenten wordt versterkt door percussie als de zesde stem. La Mòssa overstijgt traditionele en creatieve muziek, integreert beelden en de suggestieve kracht ervan, met samenwerkingen variërend van filmmuziek tot videoclips met grensverleggende regisseur Vincent Moon.

 

Vier vrouwen uit de hele wereld in een ware polyfone en percussieve wervelwind

La Mòssa is een verhaal van voortdurende beweging, met het hart van vier artiesten die vastbesloten zijn om hun klankkleuren en hun percussie te mengen en zo een aantal stereotypen door elkaar te schudden. Puttend uit traditionele repertoires en hun nieuwe composities verankerend in de wereld van vandaag, schudden ze de codes en schijnbare naïviteit van ritmes en melodieën uit eeuwenoude tradities hevig door elkaar, waardoor ze nog krachtiger worden in hun interacties met de klanken en betekenissen van woorden.

 

Door de samensmelting van deze liedjes, meestal gecomponeerd, en deze polyritmische spelletjes neemt elke muzikant deel aan deze grote muzikale agape, tegelijk subtiel, koortsachtig en geëngageerd. Grensoverschrijdender dan ooit bevat de muziek smaken uit het land van kruisbestuiving: Zuid-Italië als oorspronkelijke broedplaats, het eiland Réunion en zijn zoetgeurende woorden, het door Garcia Lorca gedichte Spanje, de luidruchtige regio Occitanie en hybride herinterpretaties uit Zweden, Venezuela en Puglia... allemaal gericht op grenzeloze trance.

Vier volhoofden die loskomen van alle normen, puttend uit hun vrijheid net zo goed als uit hun respectievelijke invloeden. In hun zoektocht naar ruigere klanken doen ze krachtig een beroep op percussie, hun zesde stem, die deze krachtige alchemie van menselijke en instrumentale klankkleuren op het podium versterkt. Het aura van de groep reikt nu verder dan het domein van de traditionele en creatieve muziek, met de integratie van beelden en hun suggestieve kracht (soundtrack voor de film van Kim Chapiron, creatie van een videoclip met Armel Hostiou, live video's van de grenzeloze regisseur Vincent Moon...).


Praktische info

VIDE
Erreur : le mois doit être entre 1 et 12