Menu overslaan

SOIF D'IDÉAL - 8e festival van film en educatie

Bioscoop

SOIF D'IDÉAL, films, ontmoetingen en debatten voor een samenleving in beweging. 

SOIF D'IDÉAL wil cinema en levenslang leren combineren, en kijken naar onderwijs in de breedste zin van het woord, en dus onvermijdelijk ook naar de maatschappij.  Gendergelijkheid, scholen, geestelijke gezondheid, digitale technologie, alfabetisering, werk en niet-werken, migratie, vroege kinderjaren, sociale strijd, levenslessen... we willen een open festival dat beweegt in de diversiteit van de voorgestelde dimensies.

Wat ons onderscheidt, is de mogelijkheid voor kijkers om deel te nemen aan de rondetafelgesprekken die na elke vertoning worden georganiseerd, in het gezelschap van zorgvuldig gekozen gasten: regisseurs, acteurs en actrices uit de film, maar ook getuigen van het thema dat wordt verkend. Deze gevarieerde deelnemers werpen hun licht op de discussies en brengen hun eigen unieke ervaringen ter tafel, net als iedereen die in de kring van stoelen zit en deelneemt aan het debat. Dit zijn geweldige gelegenheden voor confrontatie, kruisbestuiving en uitwisseling.

Als je geen zin hebt om te debatteren of discussiëren, geen nood: de films worden na elkaar vertoond in de filmzaal, terwijl de rondetafelgesprekken een verdieping lager plaatsvinden... niet ver van de bar en de verfrissingsruimte, waar iedereen op een eenvoudige, vriendelijke manier wordt verwelkomd. Want een van de sterke punten van het festival is de gemoedelijke sfeer die deze bubbel van sereniteit omringt... weg van de drukte van de wereld, terwijl er over de wereld wordt gepraat. Zodat dit evenement een ontmoetingsplaats kan worden voor sociale kwesties…

Het idee is om authentieke personages te ontmoeten in het hart van fictie-, animatie- en documentairefilms. Het zien, beleven en vertellen van verhalen over onderwijs, het delen van emoties en levensverhalen door middel van verschillende thema's die vandaag de dag resoneren als urgente en noodzakelijke zorgen, allemaal om de grote onderwijs- en overdrachtskwesties van onze tijd beter te begrijpen.

Dit jaar, voor het 8e achtereenvolgende jaar, vindt het SOIF D'IDÉAL Education Film Festival plaats van 19 tot 23 maart 2024!

Kom fascinerende mensen ontmoeten, ontdek hun verhalen, hun projecten, hun strijd...

Nieuw dit jaar: de affiche verandert. Brecht Evens, de Belgische auteur van graphic novels en stripverhalen, brengt zijn wereld naar het festival.

Zijn stijl is even vrolijk chaotisch als altijd en zijn ongeëvenaarde beheersing van kleur zorgt voor een dynamische, sprankelende, ontroerende illustratie.


Praktische info

VIDE
Erreur : le mois doit être entre 1 et 12