Menu overslaan

Wandelingen langs opmerkelijke bomen

Animaties

Elsene wil haar bomenerfgoed in de kijker zetten en biedt inwoners  ontdekkingstochten langs opmerkelijke bomen aan in februari, mei en september. 

Deze opmerkelijke boomwandelingen zijn een gelegenheid om de inwoners van Elsene opnieuw in contact te brengen met de natuur en de bomen, en tegelijk hun essentiële rol in de strijd tegen de klimaatverandering voorop te stellen; het is ook een andere manier om onze prachtige gemeente voor te stellen aan de inwoners van Brussel en aan toeristen die op doorreis zijn! 

Even ter herinnering: een opmerkelijke boom is een boom die zich door zijn omvang of vorm onderscheidt van alle andere. Hij wordt opmerkelijk genoemd als hij voldoet aan een of meer criteria die onder meer verband houden met zijn (hoge) leeftijd, zijn fysieke (hoogte en omtrek), biologische en esthetische kenmerken, of met historische (of legendarische) feiten.

Elsene heeft het geluk meer dan 400 opmerkelijke bomen op zijn grondgebied te hebben, waarvan sommige al honderden jaren in vrede leven!

Wat zijn deze wandelingen? 

Er werden tien opmerkelijke bomen geselecteerd voor elk van de wandelingen in drie uitverkoren wijken: de Vijvers van Elsene, de Boondaal wijk in het zuiden van de gemeente en ten slotte de wijk Outre Louise rond het Tenboschpark en de Louis Lepoutrelaan;

Begeleide wandelingen 

Je kunt deelnemen aan 4 begeleide wandelingen: drie in het Frans en één in het Nederlands. 

Dit jaar organiseren we een winterwandeling in Flagey in het Frans, twee lentewandelingen in Boondael (één in het Nederlands) en een zomerwandeling in Tenbosch in het Frans

Inschrijving verplicht bij toerisme@elsene.brussels – aantal plaatsen beperkt 

De wandelingen zijn online beschikbaar in 3 talen (fr-nl-en)

- Wandeling Vijvers van Elsene 

- Wandeling van boom tot boom - Boondaal 

- Van de ene groene ruimte naar de andere: de wijken Tenbosch en Lepoutre

Ze zijn ook verkrijgbaar op papier, met een kaart van de wandeling en een identiteitskaart voor elke boom, die hun geheimen en voordelen voor het milieu onthult. Je kan ze per mail aanvragen bij toerisme@elsene.brussels of telefonisch via 02.515.67.37.

De wandelingen zijn ook leuk en gezinsvriendelijk: kinderen kunnen zich uitleven door het blad, de vrucht of de schors bij de juiste boom te zoeken!

Meer informatie op: woodwideweb.be/1050

PRAKTISCHE INFORMATIE

Boondael- Zondag 26 mei (NL)

  • Tijdstip : 9u30 tot 12u (NL) 

 


Praktische info

VIDE
< < mei 2024 > >
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ga met je cursor op de datum staan om het tijdstip te zien


Marie-Joséplein

toerisme@elsene.brussels