Menu overslaan

Living Stories: femme fatale

Lezingen - Debatten

Een tweetalige literaire wandeling rond vergeten verzetsvrouwen met Myriam Leroy, Helden van het Verzet, Anna Borodikhina & Hausgemacht

Ze heeft een blik die je meteen bijblijft. Op een van de weinige foto’s die van Marina Chafroff bestaat, kijkt ze recht in de lens. Eigenwijs en zelfzeker. Het was die blik die schrijfster Myriam Leroy meteen fascineerde. Ze schreef een boek over Marina Chafroff: ‘Le mystère de la femme sans tête’. Het is een roman over een vergeten verzetsvrouw uit Elsene die tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt werd voor de moord op een nazi. Myriam Leroy reconstrueert haar levensloop met feit en fictie en maakt een mooie parallel met haar leven vandaag: over hoe vrouwen vaak de tweede viool spelen.

In de voetsporen van Marina Chafroff organiseren Bib Sans Souci en Biblio XL een tweetalige literaire wandeling. We ontdekken plaatsen in Elsene die het leven van deze verzetsvrouw bepaalden en luisteren naar boekfragmenten uit ‘Le mystère de la femme sans tête’. Naast Myriam Leroy, nodigen we ‘Helden van het verzet’ uit, een organisatie die de mensen uit het verzet in WO II een gezicht geeft. Zij zullen meer vertellen over de rol van Brusselse vrouwen. Dichter en spoken word artieste Anna Borodikhina zorgt voor een poëtische interpretatie en Elke Lemmens van Hausgemacht voor een visueel eerbetoon.


Praktische info

Dit evenement is afgelopen

Biblio xl
Mercelisstraat 19

025156450
bibliotheek@elsene.brussels
bibliotheque@ixelles.brussels
https://elsene.bibliotheek.be/agenda/living-stories-femme-fatale