Menu overslaan

Dierenwelzijn

Label régional du Bien-être animal

Sinds 2017 heeft de gemeente Elsene het regionale label voor dierenwelzijn gekregen voor haar talrijke acties op dit gebied.

Op 30 maart 2021 won Elsene de eerste editie van het Gouden Label, waarmee de meest diervriendelijke gemeente van Brussel en de gemeente die het meest actief is op het gebied van dierenwelzijn, wordt beloond.

Dieren in de stad

Het evenement vindt jaarlijks plaats op het Heilig-Kruisplein (Flagey). Het evenement is gebaseerd op de relatie tussen mensen en dieren in de stad. Er worden ontmoetingen, debatten, demonstraties, animaties, wedstrijden en meer georganiseerd. Verschillende organisaties die werkzaam zijn in het domein van dierenwelzijn hebben er hun infostand. Een gezellige dag voor groot en klein.

Sterilisatiepremie voor huiskatten

De sterilisatie van katten is sinds 2018 verplicht in België. De sterilisatie van je kat helpt de overbevolking te beperken en overbevolking van de asielen, die vol zitten met in de steek gelaten dieren, te voorkomen.

Om de sterilisatie van katten aan te moedigen, heeft de gemeente Elsene, met de steun van Leefmilieu Brussel, beslist om aan de inwoners van Elsene die hun huisdier steriliseren, een premie van 30 euro per kat (kater of poes) toe te kennen.

Dien je aanvraag in door de premie voor de sterilisatie van een huiskat op te sturen met dit aanvraagformulier naar de Cel Dierenwelzijn.

Adoptiepremie van een asieldier

Om de adoptie van dieren aan te moedigen uit de erkende opvangcentra van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft de gemeente Elsene met de steun van Leefmilieu Brussel besloten de inwoners van Elsene die een dier willen adopteren een premie toe te kennen die 50% van de adoptiekosten dekt (met een maximum van 200,00 euro).

Voer je verzoek in door het downloaden van de verordening tot toekenning van de premie voor de adoptie van een huisdier in een toevluchtsoord en deze te versturen met het aanvraagformulier naar de Cel Dierenwelzijn.

Premie voor de hondentraining

Hier aanvragen

Premie voor veterinaire consultaties voor huisdieren

Hier aanvragen

Laatste verandering: 2024-05-07 11:17:14