Dierenwelzijn

Label régional du Bien-être animal

De gemeente Elsene heeft in 2017 het gewestelijke label voor dierenwelzijn ontvangen voor de acties die ze onderneemt voor dieren zoals "Dieren in de stad".

Het evenement vindt jaarlijks plaats op het Heilig-Kruisplein (Flagey). Het evenement is gebaseerd op de relatie tussen mensen en dieren in de stad. Er worden ontmoetingen, debatten, demonstraties, animaties, wedstrijden en meer georganiseerd. Verschillende organisaties die werkzaam zijn in het domein van dierenwelzijn hebben er hun infostand. Een gezellige dag voor groot en klein.

Adoptiepremie

Om de adoptie van dieren aan te moedigen uit de erkende opvangcentra van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft de gemeente Elsene met de steun van Leefmilieu Brussel besloten de inwoners van Elsene die een dier willen adopteren een premie toe te kennen die 50% van de adoptiekosten dekt (met een maximum van 200,00 euro).

Voer je verzoek in door het downloaden van de verordening tot toekenning van de premie voor de adoptie van een huisdier in een toevluchtsoord en deze te versturen met het aanvraagformulier naar de Cel Dierenwelzijn.

Laatste verandering: 2020-06-09 13:57:16