Menu overslaan

Op zoek naar een woning

Als je op zoek bent naar een woning, kun je dat via verschillende wegen doen:

  • Affiches op straat: wie een woning te huur of te koop aanbiedt, bevestigt meestal een kleine affiche ("Te huur" of "Te koop" en de beschrijving van het goed) aan de gevel.
  • Advertenties in de krant: advertenties en zoekertjes voor al dan niet gemeubelde appartementen en huizen in Brussel vind je in de Brusselse pers, maar ook in de regionale katernen van de nationale pers ("De Standaard", "De Morgen", "Het Laatste Nieuws", "Le Soir", "La Capitale", "La Libre Belgique", "La Dernière Heure").
  • Advertenties in huis-aan-huisbladen: in Brusselse huis-aan-huisbladen, zoals "Vlan", vind je ook een heel wat advertenties. Je kunt er ook zelf tegen betaling eentje plaatsen.
  • Advertenties op het web: de sites Immoweb en Realo.be zijn algemene sites waarop woningen te huur en te koop worden aangeboden. De site van het huis-aan-huisblad "Vlan" stelt ook woningen voor. Natuurlijk hebben ook heel wat immobiliënkantoren een website met inlichtingen.
  • Advertenties op aanplakborden: in sommige winkels, zoals boekhandels of supermarkten, kunnen eigenaars en kandidaat-huurders of -kopers elkaar vinden via advertenties op aanplakborden.
  • Immokantoren: deze kantoren verhuren of verkopen woningen in opdracht van de eigenaars.

Verder op deze website vind je ook meer informatie over sociale woningen en studentenkoten. Sommige organisaties kunnen burgers ook helpen in hun zoektocht naar een woning, in het bijzonder personen die moeilijkheden ondervinden of als kansarm mogen worden beschouwd.

Laatste verandering: 2024-03-06 14:22:52