Menu overslaan

Energie

Energie staat centraal in onze samenleving en onze economische activiteiten. Ten goede, wanneer het ons in staat stelt ons te verwarmen, ons te verplaatsen en de machines en apparaten te bedienen die we dagelijks gebruiken. Maar het confronteert ons ook met tal van uitdagingen, met name klimatologische en economische. Het is dus een krachtige indicator voor de veranderingen die we nu moeten doorvoeren, zowel individueel als collectief.

Energie en economie - Hoe de energiecrisis aan te pakken?

De huidige internationale context, met name het conflict tussen Oekraïne en Rusland, heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de energieprijzen die ons allen treft. Deze situatie brengt velen van ons in energiearmoede, dwingt ons ons gedrag aan te passen en de energie-efficiëntie van onze gebouwen te verbeteren. Op de pagina Energiecrisis , vind je een reeks bronnen van informatie en advies om je te begeleiden bij je zoektocht naar mogelijke oplossingen voor je vragen om deze energiecrisis economisch het hoofd te bieden en tegelijkertijd je verbruik en je energiefactuur te verminderen.

Energie en klimaat

De energie die wij in onze gebouwen verbruiken, is de belangrijkste bron van broeikasgasemissies op ons grondgebied. In de context van het gemeentelijk Klimaatplan , dat momenteel wordt ontwikkeld, is het aanpakken van deze emissies, zowel in onze gemeenschappelijke gebouwen als in particuliere gebouwen in de omgeving, een prioriteit.

Op de pagina Energie en klimaat, vind je alle informatie om het verband tussen energie en klimaat beter te begrijpen, meer te leren over lokale initiatieven en tips te verkrijgen om zelf actie te ondernemen.

Zie ook : Energie- en Klimaatplan Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2030, gemeentelijke en regionale energiepremies.

Laatste verandering: 2022-11-23 16:23:27